Det blei nei!

13 06 2008

Det blei nei (og mange utropsteikn) Ein utruleg siger for folkestyret. Eg kan mest ikkje tru at det er sant.

Ikkje før er stemmene talt opp, så byrjar norske media å svartmala den irske nei-sida og spreie feilinformasjon om kvifor folk stemte nei. Det skyldast frykt for fri flyt av abort, nasjonalisme eller ekstrem høgre eller venstreekstremisme. Eller Grand Prix-nederlaget. Eller nedgongstider i økonomien. Eller misnøye med regjeringa. Eller noko anna. Skal ein tru visse folk i media og akademia handla avstemninga om alt anna enn Lisboatraktaten.

Det er rett og slett feil, og eg trur me må bruka litt tid og krefter i framtida på å visa kor feil det er. Sjølvsagt er det mange ulike grunnar til at folk stemte nei, men dei aller fleste handlar om demokrati og sjølvstyre. Folk vil ha eit samfunn kor dei kan påvirka, og kor irske politiske prosessar avgjer spørsmål som abort, skattenivå, velferd, utanrikspolitikk, atomkraft, faglege rettar og så vidare. Dei vil ikkje at det skal avgjerast i Brussel, av politikarar dei ikkje anar kven er. Difor stemmer dei nei til ein ny traktat som ville gitt EU endå meir makt over den grøne øya.

I dag er me alle irar. Les fleire artige sitat her.

Advertisements

Handlingar

Informasjon

One response

13 06 2008
Jo Stein Moen

Hei, Tore Syvert. Mye tyder på at deler av den norske ja-siden befinner seg i en aldri så liten ubalanse. Derfor vil jeg gjengi hele pressemeldingen som Europatetisk Ungdom sendte ut etter resultatet i Irland (merk deg særlig den siste setningen som tyder på affekt og synlig svekket dømmekraft). Ser fram til å høre hvordan UMEU-delegasjonen opplevde Irland – antar det er en gøyal aften ikveld!

Her følger pressemeldingen sin helhet:

«Propagandaen vant i Irland

Opptellingen fra gårsdagens folkeavstemning i Irland viser et flertall mot Lisboatraktaten. – Det er utrolig trist å se at nei-sidens propaganda har vunnet frem i en så viktig sak. Dette handler om Europas og Norges fremtid, sier leder i Europeisk Ungdom, Liselotte Lunde.

Fra Irland rapporteres det om at hovedårsaken til nei-flertallet er mødres frykt for at sønnene deres vil bli tvunget til verneplikt for en europeisk hær.

– Dette har vært en del av nei- sidens skremselspropaganda og er en ren bløff! Når begynte abortmotstand, aktiv dødshjelp og verneplikt å ha noe som helst med EU-samarbeidet å gjøre? Spør Lunde.

The show must go on

Da Frankrike og Nederland stemte nei til grunnloven i 2005, sendte de EU inn i en politisk krise.

– Jeg håper for EUs skyld at de går videre med implementeringen av Lisboatraktaten. Det vil være utrolig lite demokratisk å la en håndfull irske abortmotstandere velte en reformering av EU som 26 europeiske parlamenter er enige om at vil gjøre EU mer effektivt og demokratisk, avslutter Lunde.

For ytterligere informasjon eller kommentar, ta kontakt med leder i Europeisk Ungdom, Liselotte Lunde, på 959 49 235»

Kilden er her: http://www.europeiskungdom.no/Europeisk_Ungdom/53767

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s
%d bloggarar likar dette: